Achterwand Padel (deel 2)

De Glazen Achterwand in Padel (deel 2)

Zoals uitgelegd in deel 1 van De Glazen Achterwand in Padel, speelt het glas een grote rol in padel. Wil je beter worden, dan is het noodzaak dat je comfortabel wordt met het lezen en spelen via de glazen wanden. 

Het glas stuitert terug op verschillende manieren. Als de bal met een rechte lijn tegen het glas aankomt, dan zal de bal in de meeste gevallen ook in een rechte lijn terug stuiteren. Maar als de bal tegen het glas aankomt via een hoek, dan zal de bal een andere kant op terug stuiteren. 

Wil je goed een bal kunnen terugslaan via de glazen achterwand? Zorg er dan voor dat je in staat bent om de richting van de bal te lezen nadat deze van het glas af stuitert. Als je weet waar de bal gaat komen na het glas, dan kan je jezelf al in een goede positie zetten om de bal goed terug te slaan met de tips die staan in onze andere artikelen.

In plaats van naar de bal toe gaan, kan je jezelf beter wat ruimte geven om te anticiperen waar de bal naar toe gaat. Als je een stap terug doet en leest waar de bal gaat komen is het makkelijker om jezelf te positioneren. Je kan namelijk beter naar de bal toe stappen dan van de bal af wanneer de bal jouw kant op komt. De grootste fout die mensen maken is dat ze zichzelf niet genoeg ruimte kunnen geven. De bal komt dan hoogstwaarschijnlijk op een lastige plek waarbij ze niet in staat zijn om een goede, gecontroleerde slag te maken.

achter muur padel
wand achter padel