Glazen achterwand - 3 fouten

De fouten die gemaakt worden bij de Padel achterwand

De drie grootste fouten die gemaakt worden met het gebruik van het padel glas zijn:

 • De voorbereiding
 • Slaan achter het lijf
 • Slag selectie

 • De voorbereiding is veruit het lastigste bij beginnende padel spelers. Je wilt je padelracket altijd naar achteren halen voordat de bal het glas heeft geraakt. Dit is belangrijk om jezelf meer tijd te geven om de bal te spelen. Als je je racket niet naar achteren haalt, moet je de bal gehaast gaan slaan. Hierdoor krijg je een snelle slag en dit resulteert vaak in een ongecontroleerde bal naar je tegenstanders. 


  Ook zien wij vaak dat mensen de bal achter hun lijf willen raken. De voorbereiding is hier dus cruciaal. Je wilt altijd achter de bal komen nadat je je racket naar achteren hebt gehaald. Hierdoor ben je in staat om de bal voor je lijf te raken, dit geeft je veel meer controle en een stabielere slag.


  De derde fout die vaak voorkomt heeft te maken met slag selectie. Welke slag ga je spelen? Het doel moet altijd zijn om je racket op dezelfde hoogte te hebben als de bal. Als je een lage bal krijgt, is je racket laag bij de grond. Krijg je een hoge bal, dan gaat je racket mee omhoog en kan je een aanvallende bal spelen. 


  Dit zijn de drie type zones die je moet weten als je padel speelt: 

  Rode zone: lage bal, tussen enkels en knieen: je kan niet aanvallen, je zult moeten verdedigen en de bal rustig terugspelen. 

  Oranje zone: middel-hoge bal, tussen romp en borst: je zult gecontroleerd moeten spelen, maar wel een stuk agressiever dan in de rode zone.

  Green zone: hoge bal, boven je schouders, je kan agressief spelen en proberen zo aanvallend mogelijk te spelen. 


  Het liefst maak je je keuze zo vroeg mogelijk, dit stelt je in staat om een duidelijke en logische voorbereiding te treffen. Als je niet op tijd bepaalt wat voor slag je gaat slaan, zul je meer problemen hebben om de bal terug te krijgen bij je tegenstanders.

  glas padel
  padel glazen achterwand fouten