Dubbelhandige backhand Padel

Een of Twee Handen Bij Padel Backhand?

Een van de meest gestelde vragen van mensen die net beginnen met padel gaat over het gebruik van 1 of twee handen bij het slaan van een backhand. Na het lezen van dit artikel hopen we dat je hier meer duidelijkheid over hebt!

Een groot voordeel van de dubbelhandige backhand is de kracht die je mee kan geven aan de bal. Ook zijn er tennisspelers met een goede dubbelhandige backhand, deze kan je natuurlijk prima gebruiken op het padelveld! Wanneer de bal van het glas afkomt of wanneer de bal diep in de hoek belandt, dan wil je het liefst de dubbelhandige backhand gebruiken. Met de power die je hierin kan gooien kan je een mooie lage bal spelen om je tegenstander weer onder druk te zetten. 

Omdat de dubbelhandige backhand voornamelijk gebruikt wordt voor kracht, zijn er veel situaties waarin een enkel-handige backhand handiger is. Wanneer een bal van het glas af stuitert maar net wat ver is, heb  je met een enkel-handige backhand veel meer reach om de bal nog een goede richting mee te geven. Wij adviseren om zo vaak mogelijk een enkel-handige backhand te gebruiken omdat deze simpelweg meer controle geeft.

dubbelhandige backhand
backhand dubbelhandig