Padel Service simpel

In dit artikel geven we 1 grote tip voor het slaan van de service bij padel. En die grote tip is: 


Keep it simple

Het is niet nodig om een moeilijke onderhandse spin service, een dropshot of van een rare positie op het veld de service te slaan. Iedereen op het hoogste niveau bij de World Padel tour heeft een simpele en economische service zonder poespas en lopen op na hun service. 


Als je meer punten wil winnen is het van belang om al die poespas achterwege te laten en je eerste service vaker in te slaan. Houd de slice bij de service dus ook simpel. Sla een vlakke bal met een klein beetje slice en loop zo snel mogelijk op. Dat is het meest belangrijk van de service bij padel. 


Een veelgemaakte fout is de spelers helemaal vanaf de zijkant gaan proberen te serveren omdat ze denken dat ze daardoor een moeilijke hoek kunnen maken. Maar dat brengt twee problemen met zich mee. Ten eerste maakt de bal inderdaad meer een hoek waardoor de bal meer het veld in komt en je tegenstander langer de tijd heeft om de bal terug te slaan. Ten tweede is het laat je een groot gat open op je eigen veld wat ervoor kan zorgen dat je in de problemen komt. 


Kies daarom altijd de positie wat de kortste looproute is naar je net positie.

padel service tips
service padel