Het padel glas is niet je vijand!

Maak gebruik van het glas

Vaak zien wij dat als iemand van tennis komt, dat ze alles er aan doen om het glas te vermijden. Dit is natuurlijk logisch als je er nog nooit mee gespeeld hebt, maar wees gerust; het padel glas is je vijand niet. Als je vaker op de baan staat en dus meer blijft oefenen, zul je merken dat je er meer zelfvertrouwen in krijgt. 

 

Als de bal op het glas komt, verliest het een deel van z’n snelheid en gaat de bal al richting je tegenstanders. Het fijnst is om je lichaam achter de bal te krijgen zodat je met je hele lichaamsgewicht de bal weer terug kan slaan naar je tegenstanders en meteen naar het net te komen. 

 

Als de bal achter de servicelijn voor het eerst stuitert en een beetje snelheid heeft, dan is het beter om de bal te laten stuiteren op de glazen achterwand. Er komen vaak ballen op het begin waarbij je net niet goed gepositioneerd staat en dus een zwakke of rare slag zal maken. Maar blijf vooral oefenen hiermee, want je gaat dit soort slagen veel krijgen! Zodra je ziet dat de bal diep gaat stuiteren, beweeg naar achteren en kom achter de bal. Stap daarna dus naar voren wanneer je de bal gaat raken om zo een krachtige en stabiele slag te spelen. 

 

Ook bij een dubbele stuiter van het glas wil je jezelf de ruimte geven om de bal in te schatten en goed voor te bereiden. Het heeft geen zin om de bal gehaast tussen de eerste en de tweede glazen stuit in te slaan. Je zult merken dat als je dit wel doet, je geen ruimte hebt om de bal te slaan en zo dus in de knoop komt met het padel glas.

 

Zorg ervoor dat je genoeg oefent met de slagen waar je nog niet zelfverzekerd genoeg over bent. Het kan nooit kwaad om iets meer uurtjes te investeren in slagen.