Aan het net padel - sneller bewegen

 In dit artikel praten we over hoe je je sneller kunt bewegen aan het net bij padel. Dit is voor spelers die zich te langzaam voelen om een agressieve bal aan het net te blokken of voor mensen die te langzaam zijn om voordeel te halen uit een makkelijke bal terwijl ze aan het net staan. 

3 Tips om sneller te zijn aan het net! 


Tip 1: ANTICIPEREN 

Als eerste moet je bepalen of je vorige bal die je sloeg een goede bal of een slechte bal was. Als jij een goede bal slaat en je tegenstanders zijn aan het verdedigen en staan onder druk dat is het hoogstwaarschijnlijk dat je geen sterke bal terug krijgt. Als je een slechte bal slaat en het is makkelijk voor hen om aan te vallen dat is de kans groot dat je de volgende bal moet gaan verdedigen. Ten tweede moet je je tegenstanders en hun lichaams positie analyseren. Als het lijkt of je tegenstanders in moeilijkheden zijn dan is het belangrijk dat je meteen beseft dat je kunt gaan aanvallen. Dus de eerste tip is: analyseer je eigen bal en je tegenstanders. Tip 2: SPLIT STEP

Als je dan je eigen bal en je tegenstanders heb geanalyseerd, dan is het van belang dat je de split step doet wanneer één van je tegenstanders de bal raakt. Het maakt niet waar de bal naar toe gaat, je wil zorgen dat je de split step doet zodat je in balans en klaar bent om de bal goed te raken. Er zit nog wel een klein verschil in hoe je de split step doet in verband met je lichaamspositie. Als je een goede bal hebt geslagen en je tegenstanders zijn aan het verdedigen. Dan breng je je racket alvast een beetje naar voren van je lichaam af. Je lichaamsgewicht leunt alvast naar voren voorbij je tenen, om zo de volgende bal een aanvallende bal te slaan met je lichaamsgewicht erin. Als je een bal slaat die misschien iets te hoog terug komt van de achterwand. Dan wil je een iets terughoudende lichaamspositie aan nemen. En je racket iets meer tegen je lichaam aan omdat je waarschijnlijk die bal zal moeten gaan blokken. En ongeveer 75%  van je lichaam zal beschermd moeten worden met je backhand. Dus blokken probeer je voornamelijk met je backhand te doen. 


TIP 3: BEWEEG

Wat we veel mensen zien doen is dat ze na de split step meer op hun hielen leunen waardoor ze niet meer wendbaar zijn. Het is belangrijk dat je meteen na je split step gaat bewegen want de split step zou altijd het begin van je beweging moeten zijn.