Net positie padel

Meest voorkomende fouten net positie

In dit artikel bespreken we de meest voorkomende fouten en waar je met padel bij het net moet staan om in de best mogelijke positie te staan. En hoe je aanvallend en verdedigend kunt bewegen vanuit die positie. 


Een van de meest gemaakte fouten is dat spelers te ver van het net staan. Soms beginnen ze wel in een goede positie maar gedurende het punt nemen ze een paar stappen terug waardoor ze te ver van het net staan om aan te vallen. Daarnaast laten ook nog is een groot gat vallen waardoor de tegenstanders de bal makkelijk op de voeten kan spelen en het net kunnen overnemen of aanvallen.  


Het tweede probleem is dat padelspelers te dicht bij het net staan. Soms beginnen ze al te vroeg bij het net te staan wanneer hun partner aan het serveren is. Of ze slaan een paar ballen, worden enthousiast en gaan dan pas te dicht aan het net staan. En wat er dan gebeurd is dat zij een enorm gat achter zich laten waardoor het makkelijk voor de tegenstanders wordt om een goede lob te spelen en zo verliezen ze de net positie. 


De beste manier om dit te verbeteren is door je tijdens de wedstrijd continu te focussen op waar je staat. Probeer bewust te zijn van de plek waar je staat.