Padel return: Waar?

Waar sla je een padel return?

 Het is altijd goed om na te denken over de plek waar je je return wilt terugslaan, maar het belangrijkste aspect is dat je überhaupt de bal terugslaat. Als je de return mist omdat je een complexe slag wilt slaan of je tegenstander onder druk wilt zetten, is dit het niet waard. Aan de andere kant wil je ook niet te voorzichtig zijn met je return omdat je er dan voor zorgt dat je tegenstanders in een dominante positie komen om een punt te maken. Probeer dus altijd op zoek te gaan naar de beste manier die voor jou werkt! 


Als je tegenstander een goede service speelt met veel slice tegen het glas en je komt niet voor het glas waardoor je een lastige return moet spelen, probeer dan alleen de bal terug te blocken na het glas naar de persoon die de service sloeg. In zulke lastige scenario’s wil je niet een wereldbal slaan omdat dit simpelweg te veel risico is. 


Als je een service krijgt die op de T splitsing valt wil je altijd goed nadenk waar je staat. Als jij een harde vlakke bal terugspeelt terwijl je bij de T splitsing staat maak je het jezelf erg lastig. Je tegenstander is namelijk in staat de bal in een keer te blocken en je de hoek in te sturen. Daarom wil je proberen een lob te spelen om jezelf wat tijd te geven, of je kan proberen een zachtere bal te spelen richting de voeten van de serverende persoon. 


Spelen op de hoge backhand volley van je tegenstander kan ook een goede return zijn. Dit is een moeilijke slag om mee aan te vallen en je tegenstander zal dan ook een redelijk neutrale slag spelen. 


Bij een makkelijke padel service:

  • probeer de voeten van de serverende person te raken 
  • of speel meteen een lob

Bij een moeilijke padel service:

  • block de bal terug naar je tegenstander (zo laag mogelijk)