Service return padel

Padel return na het glas

Hoe sla je een bal terug die met slice via de glazen zijwand wordt geslagen? Welke stappen als returner wil en moet je nemen? In dit artikel geven we je 3 tips om hier beter in te worden! 


Veel spelers bevriezen als ze de bal op zich af zien komen. Wat wij hiermee bedoel is eigenlijk dat ze hun voeten op dezelfde plek laten staan en alleen met hun bovenlijf een beetje bewegen. Ze hopen dat de bal richting hun komt omdat ze niet echt zeker weten wat ze moeten doen. Maar dit resulteert dus vaak in een gehaaste slag of veel te weinig ruimte voor je slag. 


We zien ook veel spelers richting het glas lopen nadat de bal van het racket vertrekt. Dit maakt het lastig om de bal terug te slaan omdat je jezelf eigenlijk in het nauw werkt door naar het padel glas te lopen.


Als de bal richting het eerste deel van het glas gaat is het vaak verstandig om de bal te laten stuiteren op het glas en dus naar achteren te stappen. Als het de achterzijde van de zijwand gaat raken is het beter om naar voren te stappen omdat je de bal heel moeilijk terug krijgt als je deze eerst laat stuiteren op het glas. 


Samenvatting padel return:

  • Voorste deel van glas: laten stuiteren
  • Achterste deel van glas: naar voren komen en slaan voor stuiter

Wij hopen, dat als je dit in je hoofd houdt, dat het makkelijker wordt om de service terug te slaan. Het advies wat wij je willen geven is om zo snel mogelijk de keuze te maken, ook al is het de verkeerde keuze, je zal hier dan uiteindelijk val leren en beter worden! 


Dit zijn de 3 stappen die je wilt nemen om beter te returnen na de glazen wand:

  1. Racket naar achteren halen 
  2. Kleine stapjes om jezelf goed te positioneren
  3. Ga voor een simpele return

Bonus tip: bij een goede en lage service, probeer je racket nog lager te houden omdat de bal dan makkelijker omhoog gaat als je deze raakt.