Padel Backhand

Hoe sla je een backhand met padel?

Net als de forehand, is de backhand ook een belangrijk element in de wereld van padel. De backhand kan je opdelen in drie stappen. De eerste stap bestaat uit het naar achter halen van je racket. Je houdt je rechterhand op de grip en je linkerhand op de hals van het racket. Deze hand begeleidt je racket voornamelijk naar achter. 

De tweede stap is het zijwaarts plaatsen van je lichaam. Dit doe je met je voeten en schouders om ervoor te zorgen dat je in een stabiele positie staat. Hierna sla je door de bal heen met een horizontale slag. De linkerhand raakt het racket niet meer aan, hierdoor eindig je in een open positie. 

De meest voorkomende fout is dat mensen de bal naar beneden willen hakken, ze vergeten om een voorwaartse beweging in te zetten. Dit gebeurd vaak omdat ze hun slag inzetten met hun racket heel hoog. Op deze manier geef je alleen spin, maar geen kracht aan de bal. Je racket laag te houden, doe je door naar het einde van je racket te kijken wanneer je ook naar de bal kijkt. Op deze manier zal je racket zo laag als de bal zijn. 

Een andere veel voorkomende fout is dat mensen vergeten om omhoog te komen wanneer ze de bal raken. Als je niet omhoog komt, moet je je pols veel meer gebruiken om de bal richting of kracht mee te geven. Slaan met je pols geeft geen kracht aan de bal omdat de rest van je lichaam dan niet meebeweegt.
padel backhand
backhand padel