Padel Forehand

Hoe sla je een forehand met padel?

De forehand is een van de belangrijkste elementen in padel. De padel forehand is opgesplitst in drie delen. Het eerste deel is om op tijd je racket voor te bereiden en daarmee wordt bedoeld om op tijd je racket terug te halen. Zoals je ziet in de video, moeten je schouders mee draaien met het racket. 

De tweede stap is om je voeten in een mooie zijwaartse positie neer te zetten, je staat dus met je gezicht naar het hek zodat je je lichaamsgewicht van achter naar voren kan brengen. 

De laatste stap is het draaien van je voeten in een horizontale beweging van achter naar voren. Je wilt de bal raken op heuphoogte, precies in het midden van/  tussen je voeten. Je wilt altijd bewegen samen met de bal zodat je kan instappen als je de bal raakt. Op deze manier heb je meer controle en kan je de bal makkelijker terug spelen.

Een van de meest voorkomende fouten is het hebben van een late voorbereiding (het niet op tijd terugbrengen van je racket) wat resulteert in slechte en gehaaste forehand techniek. Een andere fout is het raken van de bal met een open houding en gewoon de bal slaan met de arm in plaats van het gebruik van je hele lichaamsgewicht dat alleen mogelijk is wanneer je voeten zijwaarts zijn gepositioneerd.

Padel forehand
forehand padel