Padel lob

Hoe Sla Je Een Goede Lob bij Padel?

De lob is een van de belangrijkste manieren van de bal slaan. Het wordt gebruikt om de dynamiek van het spel te veranderen, zo kan je je tegenstanders naar achteren drijven. Dit stelt jou weer in staat om een sterke aanvalspositie aan het net te verkrijgen samen met je partner.

De lob bereid je net zo voor als elke andere slag. Je haalt eerst je racket naar achteren en je draait je lichaam een beetje. Het grote verschil tussen de lob en andere slagen is dat je lager moet zitten dan met andere slagen omdat je de bal aan de onderkant wilt raken. Als je de bal van onderen raakt en eindigt met je racket omhoog, dan gaat de bal hoger dan bij een normale slag. Dit resulteert in een mooie diepe lob. 

Stappen:

 • Racket naar achteren - standaard voorbereiding
 • Voeten in positie - buig je knieën 
 • Momentum omhoog - racket eindigt hoog
 • Een probleem dat vaak voorkomt is dat spelers een lob spelen wanneer die niet in balans zijn (in een defensieve positie bijvoorbeeld) en daarom nog meer uit balans raken. Een andere fout die spelers veel maken is dat ze bij het spelen van de lob hun hele lichaam omhoog halen om zo hoogte te creëren voor de lob, dit resulteert ook in een onstabiele positie en dit wil je altijd proberen te voorkomen.

  Een belangrijke factor in het spelen van de lob is weten waar je de bal wilt slaan. Hoe dieper je de lob plaatst in het veld, hoe moeilijker het voor de tegenstanders is om de bal terug te spelen. Ook is het zo dat hoe hoger je de bal speelt, hoe dichter de bal bij het glas blijft wat ook moeilijker is om terug te spelen voor je tegenstanders. 

  padel lob
  lob padel
  hoe lob je bij padel