Padel return: Hoe?

De Padel Return

De bal die je terugslaat nadat iemand heeft geserveerd noemen we een return. De startpositie is uiteraard op je tenen (zoals je bij elke andere slag ook zou doen)  en ongeveer 0,5 meter achter de servicelijn. 

Het is belangrijk om in te zien dat je tegenstander hoogstwaarschijnlijk op de T-splitsing of tegen het glas aan wilt serveren. Als de service richting het glas gaat, heb je twee keuzes: of je slaat de bal terug voordat deze het glas raakt, of je slaat de bal terug nadat deze het glas heeft geraakt. 

Nadat de bal het racket van je tegenstander heeft verlaten kan je vaak meteen zien of de bal op je forehand of backhand komt. Als de bal op je forehand komt, wil je je meteen voorbereiden om de bal terug te slaan. Je haalt als eerste je racket naar achteren omdat dit je meer tijd gaat geven om uiteindelijk de bal terug te slaan. Nadat je dit gedaan hebt kan je ervoor kiezen om de bal voor of na het raken van het glas terug te slaan.

Een veel voorkomende fout die wij zien is dat spelers de bal meteen nadat de bal het glas heeft geraakt, de bal willen terugslaan. Als je ervoor kiest om de bal terug te slaan na het raken van het glas, dan kan je beter iets meer afstand nemen van het glas zodat de bal naar je toe kan komen en je meer ruimte en tijd hebt om een goede return te spelen. 

Stappen: 

  • Maak zo snel mogelijk een keuze
  • Voor het glas - kom naar voren
  • Na het glas - neem afstand van het raam     
  •  
  •