Padel Service

Hoe Sla Je Een Goede Padel Service?

Het liefst wil je de service zo makkelijk mogelijk houden. De grootste fout die mensen kunnen maken is het over-compliceren van de service. Wij zien vaak spelers die een bal meteen na de stuit willen slaan of mensen die extra gaan draaien met hun lijf bij het slaan van de bal.

De makkelijkste (en daarom ook een van de betere) manier van serveren is wanneer je je arm strekt op schouderhoogte. Dit doe je omdat je de bal dan makkelijk kan laten vallen op de grond. Je racket wil je in lucht houden omdat je zo de door de bal heen kan slaan als deze ter hoogte van je heup is. Nadat je de bal geslagen hebt, is het belangrijk dat je met je lijf naar voren beweegt. Dit doe je het makkelijkst door je gewicht op je achterste voet te zetten, als je door de bal heen slaat, gaat je lichaam automatisch naar voren. Dit is belangrijke stap omdat je na je service altijd naar het net toe wilt gaan. 

Stappen:

  • Racket in de lucht, gewicht op achterste voet
  • Laat de bal voor je los - op schouderhoogte
  • Sla door de bal heen op heuphoogte
  • Bonus: sla de bal met slice om ‘m laag te houden

  • Ondanks dat het een van de slagen is die het makkelijkst te oefenen is, vergeten mensen dit vaak. Je kan met een netje ballen je service al snel meer consistent en gerichter maken! 

    Twee fouten die veelal voorkomen is het slaan van een agressieve services en een slappe tweede service. Je wilt nooit een slappe service spelen omdat dit je tegenstanders in staat stelt om de aanval over te nemen. Ook zien wij veel mensen naar het net toe rennen tijdens het slaan van de service. Zorg ervoor dat je eerst de service beweging afmaakt voordat je naar het net rent, zo houd je meer controle over je slag en verbetert je service.