Padel Volley

Hoe Sla Je Een Goede Padel Volley?

Volleys spelen een grote rol in de wereld van padel. Een goede volley kan het verschil maken tussen een never-ending rally of een punt. De startpositie voor een volley is dicht bij het net met je racket voor je in een verticale positie. Deze verticale positie stelt je in staat om sneller te reageren en snel te kiezen tussen een forehand of backhand volley

Als eerste trek je je racket naar achteren en draai je je schouders lichtjes opzij. Je racket moet niet verder naar achteren gaan dan je schouders. Als je racket naar achteren is, wil je instappen met je linkerbeen (voor forehand) of met je rechterbeen (voor backhand) en draai je je racket en schouders naar de bal toe. Dit doe je zodat je je lichaam in het veld duwt en meer kracht in je volley kan geven. Het beste is om de bal net voor je lichaam te raken, dit doe je niet met een echte slag maar meer met een sterke block. Als je deze techniek simpel houdt, zal het een stabiele block zijn en zul je meer punten scoren! 

Een van de meest gemaakte fouten bij de padel volley is dat mensen hun rackets vaak horizontaal voor zich houden en de bal naar beneden willen drukken met hun pols. Het is belangrijk dat je je continental grip houdt en je schouders indraait om de meeste opties voor jezelf te houden. 

Wij zien ook veel spelers te dicht bij het net staan als zij willen volleren. Als je te dicht bij het net komt,  is de tegenstander in een goede positie om een lob te spelen en heb je tevens ook geen tijd om te reageren met een volley. Als je een stapje terug doet maak je het jezelf makkelijker om een goede volley te spelen. Ook als je tegenstander kiest voor een lob, zul je meer tijd hebben om jezelf goed te positioneren voor een smash of andere slag.

De backhand volley is ongeveer gelijk aan de forehand volley. Je start in dezelfde positie als de forehand volley. Je rechterhand zit op de grip van het racket en je linkerhand ter ondersteuning. 

Als je een lage bal krijgt, wil je altijd goed door je knieën buigen. Je arm is veel sterker als je lager zit omdat je je arm dan veel meer kan strekken. Hierdoor zullen je volleys vooruit gaan.