Hoe verdedig je de dubbele glas schoten?

Veel beginnende spelers hebben veel moeite met het inschatten van de bal en de stand van hun lijf wanneer de bal twee keer het glas raakt. In dit artikel leggen we je uit hoe jij het beste kan omgaan met dit soort ballen. 

 

Er is veel variatie mogelijk bij dit soort ballen. Veel coaches en spelers zullen je dan ook verschillende manieren leren om deze ballen terug te slaan. Maar het begint, net zoals veel andere aspecten in padel, bij heel veel oefenen. Als je merkt dat je moeite hebt met het inschatten van de bal, ga hier dan aan werken! 

Een van de grootste problemen bij spelers is het niet anticiperen van de richting van de bal. Veel beginners zullen de bal volgen in plaats van de richting bepalen van waar de bal heen gaat. Hierdoor komt de bal vaak te dicht bij het lijf en krijg je een gehaaste en of afgemaakte slag. Wat je wilt doen is checken of het de achter of de zijwand als eerste raakt. Als het de zijwand eerst raakt, stap dan weg van de zijwand. Als de bal eerst de achterwand raakt, wees dan voorbereid om naar voren te stappen zodat je hier ook weer ruimte voor jezelf creëert. 

 

Geheugensteun bij Padel Glas ballen

  • Zijwand = weg stappen
  • Achterwand = naar voren stappen