Bandeja leren padel

Stappen om een goede bandeja te slaan

In dit artikel gaan we de Bandeja voor je simplificeren. Als je relatief nieuw bent in padel, dan zul je je misschien afvragen wat een Bandeja is. ‘Bandeja’ betekent letterlijk dienblad in het spaans. En waarom ze het bandeja noemen is omdat je je racket zo plat als een dienblad houd bij deze slag. De Bandeja is een defensieve smash met als doel de net positie te behouden. 

Neem de volgende stappen om een goede bandeja te slaan:

Stap 1

Draai je lichaam meteen zijwaarts met je borst richting de zijkant van de baan.


Stap 2

Houd je racket en linkerhand omhoog. Met het gezicht van het racket naar de zijkant van de baan. En je hand hoeft niet persé naar de bal te wijzen als die maar omhoog is zodat je borst en je schouders ook hoog zijn. 


Stap 3

Beweeg zijwaarts naar achteren. 


Stap 4

Raak de bal voor je. Zodat je ook weer een voorwaartse beweging kan maken. Je raakt de bal altijd ter hoogte van je hoofd. 


Stap 5

Verover de net positie. 


De Beste manier om een bandeja te oefenen is om een mandje ballen te pakken en het gewoon gaan te proberen op de baan. Wat je ook kunt doen is het filmen om te zien of je vind dat je de techniek goed uitvoert. Houd de video naast de bandeja techniek van Sandy en je zult snel vooruitgaan! 

Bandeja padel
padel bandeja