Padel Forehand - 3 fouten

De Padel Forehand - 3 grootste fouten

De forehand is een van de basisslagen in padel. Toch zien we allerlei soorten fouten op allerlei verschillende niveaus. Dit artikel geeft je meer inzicht hierover! 

Veel spelers willen de bal met heel veel spin slaan. Een goede slice bal zal laag blijven na het terugstuiteren van het glas, maar veel mensen willen de bal naar beneden hakken. Als je door de bal heen slaat, kan je ook slice geven aan de bal, alleen heb je nu meer tijd en ruimte om de bal daadwerkelijk goed te raken. Als je de bal naar beneden hakt is het moment van contact veel korter en dus lastiger om de bal goed te raken. 

Als de bal boven je borst is, adviseren wij je wel om met  iets meer slice te spelen maar je tegenstander niet te overweldigen met slice. De verschillende typen ballen worden uitgelegd in dit artikel.

Een verkeerde afstand tot de bal is ook iets wat veel voorkomt bij padel. Spelers misplaatsen de bal en komen daardoor te dichtbij of te ver weg met hun lijf, dit zorgt voor een ongecontroleerde slag. Je kan het lezen van de bal goed oefenen door simpelweg meer padel ervaring op te doen, dit komt met de tijd. Het tweede deel van dit probleem bevindt zich in het niet draaien van je lijf. Als je padel leert spelen, wil je jezelf aanleren dat je met de bal meedraait als deze gespeeld wordt. Al helemaal wanneer deze van de glazen achterwand afkomt. 

De kracht achter een slag is de derde fout die wij veelal zien. De forehand is de slag waar de meeste spelers het comfortabelst mee zijn en daarom willen veel spelers deze slag ook zo hard mogelijk slaan. De forehand is een geweldige kans om de snelheid van de bal te variëren. Als je een goede padel forehand hebt, moet je tegenstander eigenlijk niet in staat zijn om te lezen wat voor soort bal je gaat spelen (lob, slice etc). Probeer altijd ervoor te zorgen dat je je techniek simpel houdt, maar je slagen wel gevarieerd.
3 fouten padel forehand
fouten forehand padel