Winner - padel

De risicovolle padel winner

In deze video wordt de bal besproken waarin de mensen die van tennis afkomen het meest de mist ingaan. En dat is de winner. Dit is iets wat heel normaal is voor tennissers omdat wanneer je tegenstander oploopt het heel normaal is om te gaan voor een bal die je langs je tegenstander kan slaan. Bij tennis kun je ook singelen en heeft je tegenstander het veld te verdedigen.


Maar in padel brengt dat twee grote problemen met zich mee: 


De eerste reden speel je altijd tegen 2 tegenstanders die allebei maar 5 meter hoeven te verdedigen. En zelfs minder als je ook meeneemt dat de bal altijd vanuit een bepaalde hoek komt. 


En ten tweede als de bal niet dood valt voordat het de achterwand raakt is er altijd nog een kans voor je tegenstanders om die bal te verdedigen. 


Wanneer ga je voor een winner in padel?

Het enige moment wanneer je voor een winner moet gaan is als je bal van hoog naar laag op de voeten kunt slaan (je staat dan vaak dichter bij het net dan je tegenstander. Wij noemen dit ook wel High-ground. Wanneer je high ground hebt en je tegenstanders staan in het midden van het veld dan is het goed om een wat aanvallendere bal op de voeten te spelen, en je zult zien dat je daar veel punten mee kan scoren.