Padel tactieken: veldpositie basis

Basis Veldposities

Als je achterin staat, wil je samen achterin staan. Je staat achter de servicelijn en je staat op de hoogte van de lijnen die op het glas staan. Als je geen glazen wanden hebt, dan kan je altijd nog in je hoofd houden dat je een stap naar achteren van de servicelijn en twee stappen van de zijwand moet zetten om op een goede positie te staan. Dit is waar je begint als je een return gaat slaan en ook als je tegenstander naar voren komt wil je er altijd voor zorgen dat je ongeveer op deze plek staat. Je partner staat op dezelfde plek maar dan aan de andere zijde van het veld. 

Als je bij het net staat, kan je de 3 palen van het gaas gebruiken als referentie. Bij je volley positie wil je ongeveer op dezelfde hoogte staan als de tweede paal. Hiervandaan kan je naar voren komen voor een korte bal, maar ook snel reageren op een langere bal. Een van de problemen met de net positie is dat spelers vaak veel te dicht bij het net staan en makkelijk omzeilt kunnen worden met een lob. Je partner staat het merendeel ook hier weer op dezelfde hoogte als jou. In het filmpje zie je duidelijk dat als je niet te dicht bij het net staat, dat het lastig is om iemand te omzeilen met een lob. 

De padel spelers van World Padel Tour zullen iets minder gericht letten op deze positionering, maar dit artikel gaat voornamelijk over de basis van de posities in padel. Als je iets geavanceerder wordt, zul je je positie kiezen op basis van je tegenstanders en de richting van de bal.  Als je deze basisposities iets gerichter opzoekt in het veld, zal dit je spel ten goede komen.

Gefeliciteerd, dit was de laatste video van de kennisbank! 

padel tactiek