Backhand padel: Padel vs. Tennis

Net zoals aangegeven in het artikel over de padel en tennis forehand, is het tennisveld een stuk langer dan het padelveld. Hierdoor heeft een tennisslag veel meer kracht nodig en dus ook veel meer kracht vanuit de benen en romp. Ook wordt de dubbelhandige backhand veel meer geslagen bij tennis dan bij padel. In beide gevallen gaat het racket op dezelfde manier naar achteren bij de voorbereiding van je slag. Echter houdt je bij padel je linkerhand aan het begin van je racket bij 99% van de (enkelhandige)backhands die je slaat. Bij tennis is dit niet perse het geval als je een enkelhandige backhand slaat. 

 

Wat wel verschillend is, is de manier van slaan. Bij tennis wil je over de bal heen aaien van onder naar boven om topspin te geven aan de bal. Bij padel wil je de bal spelen met slice, omdat de bal dan laag blijft als deze stuitert tegen de muur.In padel wordt altijd de continental grip gebruikt. Dit is een belangrijk aspect van het spel omdat met deze grip de pols zo min mogelijk wordt gebruikt. 

 

Enkelhandige backhand met padel

Wij raden je aan om van het begin af aan al meteen te starten met het leren van de enkelhandige backhand. Deze wordt veel meer gebruikt in padel dan de dubbelhandige backhand. Als je nog niet helemaal zeker weet wanneer je welke slag slaat, kijk dan deze video. Ook het vroeg aanleren van slice ballen spelen is een must, omdat dit in 90% van de keren gebruikt wordt.