De glazen achterwand: Padel vs. Tennis

Hoe gebruik je als tennisspeler de glazen achterwand? Wij horen vaak van mensen dat zij het lastig vinden om een goede manier te vinden om de bal op deze manier te spelen. 

Goede voorbereiding

Een van de beste manieren om de bal van het padel glas terug te spelen is door het hebben van een goede voorbereiding. Dit doe je al door je racket naar achteren te halen en met je lijf achter de bal te komen zodra je weet waar de bal gaat heen gaat. Hierdoor kan je een rustige swing maken en met je lijf door de bal heen drukken om meer kracht en controle aan de bal mee te geven. 

Stabiele basis

Bij tennis heb je een hele stabiele basis wanneer je de bal slaat, deze basis zet je vaak al neer zodra de bal richting jou komt. Echter is het met padel een beetje anders, je wilt dan je basis pas klaarzetten nadat de bal van het glas heeft gestuiterd. Als je je basis zet voordat de bal van het glas stuitert staan je voeten min of meer al vast en kan je alleen nog corrigeren met je racket en sla je waarschijnlijk te gehaast. Probeer dus met kleine stapjes je positie te verplaatsen totdat je weet waar de bal gaat komen en maak dan je slag. 


Ook als je niet naar achteren stapt raak je de bal veelal achter je lijf. Veel goede tennisspelers zullen hier op het begin mee wegkomen omdat ze dit gewend zijn om te doen. Maar je kan beter deze techniek meteen aanleren omdat dit je spel zal verbeteren, je kan hierdoor gecontroleerd slaan.