Padel smash: Padel vs. Tennis

In tennis krijg je een stuk minder smashes dan bij padel, dit komt voornamelijk omdat een lob een stuk minder gespeeld wordt. Als je de smash speelt, dan is deze ook agressief en wil je een punt maken. Bij padel speel je vaak 2 - 3 lobs per rally, hierdoor krijg je ook veel meer smashes in het spel. Echter is niet elke smash een aanvallende, je kan ook een verdedigende of neutrale smash spelen, dit varieert per positie in het veld en hoe hoog de lob gespeeld wordt.


Verdedigende padel smash

Als je achterin het veld staat wil je een verdedigende smash spelen met wat meer slice, als je voorin het veld staat kan je een aanvallende smash spelen en zelfs proberen de bal uit het veld te slaan. Als je wilt leren hoe je een bal die uit het veld gaat, kan terugslaan, kijk dan deze video

 

Agressieve padel smash

Als de lob heel hoog is, is het lastig om een agressieve smash te spelen. Je wilt dan vaker een neutralere smash spelen om zo toch je tegenstanders een beetje onder druk te zetten. 


Tennisspelers die net beginnen met padel willen vaak een topspin of een keiharde padel smash spelen. Dit is niet zo heel effectief omdat de bal terug stuitert van het glas en en als je tegenstanders dit door hebben, kunnen zij makkelijk de bal terugspelen.