Waar wil je je padel volley plaatsen?

Het is belangrijk om te weten waar je je volley wilt plaatsen omdat volleys veel voorkomen in het spel maar ook omdat er verschillende tactieken achter zitten. Dit artikel legt je dit haarfijn uit. 

 

Bij beginners zien we vaak dat mensen hun volleys op de verkeerde plekken in het veld plaatsen. 

 

Neutrale padel volley: 

Als je tegenstander een goede bal slaat en je net niet de kans ziet om deze echt aanvallend terug te spelen, speel je een block. Deze volley zorgt ervoor dat je de bal neutraal terug speelt. De beste manier om deze terug te spelen is simpelweg door in de richting te spelen waar de bal vandaan kwam. Hierdoor kan je je veldpositie houden. Als je een andere richting zou kiezen dan zullen jij en je partner beide moeten bewegen, dit is niet handig met een neutrale volley. 

 

Aanvallende padel volley:

Met deze soort volley heb je een paar opties; je kan de bal terugspelen waar deze vandaan kwam maar dit keer probeer je 1 of twee wanden te raken met de volley. Zo krijg je je tegenstander onder druk en forceer je hun om een makkelijke bal terug te spelen die je dan kan proberen af te maken. 

 

Ook kan je proberen de bal in de as van het padel veld te plaatsen. Als je deze met wat slice speelt is de kans groot dat de bal hierdoor dood valt, dit is vaak lastig voor je tegenstanders. 

 

De derde optie is het spelen van een volley tegen het hek. Dit kan door middel van een dropshot, waarbij je de snelheid van de bal vermindert en je tegenstander te laat zal zijn. Ook kan je een agressieve volley spelen tegen het hek waardoor je tegenstander de stuiter van de bal niet kan lezen. 

 

Een veel voorkomende fout bij de padel volleys is het te laat reageren wanneer je van richting veranderd. Als je van de linkerkant naar de rechterkant volleerd, wil je als team opschuiven om de gaten te dichten aan jouw kant van het net. Zodra je te laat opschuift als team zul je veel ruimte vrijgeven voor je tegenstanders om gebruik van te maken. Om jezelf meer tijd te geven, probeer echt agressief te zijn met je volley of mik op het hek. Dit zal je meer tijd geven om met je partner op te schuiven.

 

De linker speler kan het beste de volleys in het midden van het veld pakken als je de andere richting op gaat. Dit omdat je als linker speler dan al de kant op beweegt waar je uiteindelijk naar toe wilt en omdat deze volley waarschijnlijk op je forehand is, is dit het makkelijkst!