Hoge lob padel

Opties bij een hoge lob

Wat zijn je opties met een hoge lob? Dit kan je bepalen als je weet hoe diep de lob gaat komen. Een diepe lob kan je vaak beter laten stuiteren, tenzij deze over het hek stuitert. Een lob voorin het veld kan je beter meteen terugslaan met een bandeja of een harde smash.


Belangrijk is het dus om te bepalen wat voor soort slag je gaat maken, dit is deels ook afhankelijk van waar je tegenstanders zijn. Als ze achterin het veld staan, staat er minder druk op de smash en kan je een bandeja spelen die achterin je tegenstanders veld komt. Als ze bij het net staan, kan je een andere slag spelen zoals een lob. Hierdoor kan je zelf weer bij het net komen. 


Als je een hoge lob krijgt, wil je altijd in de ruimte spelen (vaak in de hoeken) zodat je tegenstander weer onder druk komt te staan. Als je iets meer ballen geslagen hebt en dus iets meer controle hebt, is het ook nog een optie om iemand hard op z’n lichaam te spelen. Dit wil je uiteraard niet altijd doen, maar soms kan dit (zeker op competitief niveau) handig zijn!

hoge lob padel
lob hoog padel