Padel backhand - 3 fouten

3 Fouten Die Jij Kan Maken - Padel Backhand

Net zoals bij de forehand, de backhand is een van de basistechnieken van padel. Een van de meest gemaakte fouten die wij zien heeft te maken met de linkerhand. Veel mensen weten dat je een enkelhandige backhand moet slaan bij de meeste ballen, dan laten zij hun linkerhand helemaal achterwege of zij pakken met hun linkerhand de bovenkant van hun racket vast. Beide gevallen hebben geen tot weinig toegevoegde waarde. Als je linkerhant niets doet, en je gebruikt alleen je rechterhand bij het slaan van de backhand, dan zit hier veel minder kracht achter dan als je je linkerhand gebruikt om je lichaam te laten draaien.

Ook als je je racket vastpakt aan de bovenkant, zal je pols een rare draai maken die niet voordelig is voor het slaan van je backhand. Probeer als doel altijd te stellen dat je linkerhand een begeleidende hand is voor het slaan van je backhand.

Het contactpunt is ook vaak een moeilijke beslissing voor veel spelers. De bal wordt vaak ver voor het lichaam geraakt, dit gebeurd vaak omdat spelers nog niet comfortabel zijn met hun backhand. Zij raken de backhand ver voor hun lijf en daarom draait hun pols ook vervelend mee, dit is nooit een goed teken. Maak altijd een draai met je hele lijf en probeer de bal te raken voor je heup om zo veel mogelijk kracht uit je slag te halen.

De derde fout die wij veel zien is de spin die mensen aan een bal geven. Je wilt vanaf het begin leren de bal vlak te slaan. Niet alle ballen hoeven met slice gespeeld te worden. Een hele lage bal kan je beter vlak terugslaan dan met slice omdat de bal met slice dan omhoog moet komen terwijl je slice eraan geeft. Dit is niet bevorderend voor je slag.

Bonus tip: als je je elleboog lichtjes buigt kan je meer kracht geven aan je slag. Als je je elleboog buigt, zit je arm ook in een natuurlijke positie. Dit bevorderd je slag!

Fouten backhand
backhand fouten