Een Head padel racket: dit moet je er over weten!

In de webshop van PadelCasa zijn verschillende Head padel rackets te vinden. Zo merken we dat onder andere de Head Graphene 360+ Alpha Elite en de Head Flash padel rackets erg in trek zijn. In deze blog vind je de voor- en nadelen van verschillende Head padel rackets.

Head Graphene 360+ Alpha Elite

Head-Alpha-Elite

Dit druppelvormige padel racket is erg intrek bij de meer ervaren padel spelers. Het racket lijkt op de Head Graphene 360+ Alpha Pro, maar is een stuk lichter en makkelijker te hanteren. Zo spelen Tomas Juch en Jur Horsman, de huidige nummer 15 en 16 van Nederland, met de Head Graphene 360+ Alpha Elite. De balans en sweetspot zitten middenhoog in het racket, waardoor het racket een mooie balans van power en controle heeft. De binnenkant van het racket is tevens gemaakt van carbon, waardoor het racket duurzaam is en dus langer mee gaat. De prijs van € 144,95 schrikt een beginnende padelspeler misschien wat af, maar wanneer je een all-round speelstijl hebt en fan bent van Head dan is dit een ideaal racket voor jou!

Head Flash

Head-Flash-pink

De Head Flash is het best betaalbare model van de 2022 Head Flash collectie. Zo verkoopt PadelCasa de Head Flash pink en de Head Flash green. Qua technische informatie zit er geen verschil in, het is alleen de kleur die het hem doet. Net als bij de Alpha Elite is de Head Flash een druppelvormig padel racket en zit de sweetspot middenhoog in het racket. Tegenover de Alpha Elite zit er in een Head Flash geen carbon, waardoor wanneer je intensief padel speelt het racket eerder aan vervanging toe zal zijn dan een Alpha Elite. Met zijn € 70,95 is die een stuk betaalbaarder dan de Alpha Elite. Dus ben je een beginnend padelspeler, maar wil je wel jouw niveau omhoog krijgen dan is de Head Flash het ideale racket voor jou!

Head Zephyr UL 2022

Head-Zephyr-UL-2022

De Head Zephyr UL 2022 is verreweg het mooiste racket van de Head Zephyr lijn. De Head Zephyr is een rondvormig racket. De sweetspot en de balans zitten in het midden van het racket, wat zorgt voor extra controle. Het racket is verder met zijn 340 gram een stuk lichter dan de Alpha Elite of Flash. Hierdoor krijg je als beginnende speler minder snel last van pijn in de armen. Verder is het racket uitermate geschikt voor recreanten die hun niveau willen verbeteren. Doordat het een rond racket is, heeft het een grotere sweetspot, waardoor je minder snel fouten zult maken. De prijs van € 109,95 is een prima prijs voor wanneer je aan de slag wilt gaan met je padel niveau. Naast de geweldige uitstraling is dit dus het ideale racket als je een beginnend padel speler bent, die van een licht racket houdt en zijn niveau omhoog wilt trainen!