Padel zorgt voor geluidsoverlast

Padel heeft Nederland razendsnel overgenomen en er zijn al meer dan 500 padelbanen te vinden door heel Nederland. Toch zit er ook een nadeel aan de outdoor padelbanen. Buurtbewoners klagen over het getik van de bal tegen het racket. Er zijn zelfs al een aantal rechtszaken geweest over deze vervelende kwestie !

Volgens de Nederlandse Stichting Geluidshinder staat padel op nummer één als het gaat om sport die het meeste geluidsoverlast veroorzaakt. Dit komt dus door het geluid van de bal tegen het racket of tegen de glazen wanden in de kooi. Op nummer twee staat hockey (vanwege het geluid van de bal op de stick) en op nummer drie staat voetbal (geluid van de juichende spelers en supporters). 

Om rechtszaken te vermijden is het van belang om goed te communiceren met elkaar. Buurtbewoners moeten worden meegenomen in de plannen van de aanleg van padelbanen. Zo kunnen er afspraken gemaakt worden. Bijvoorbeeld dat de baan om 23:00 uur dicht gaat, zodat er dan geen geluidsoverlast meer mogelijk is. 

Er zullen in de komende jaren steeds meer padelbanen komen. Om dit probleem te voorkomen moet er goed naar elkaar geluisterd worden en zullen de afspraken duidelijk op papier gezet moeten worden. Extra beschutting rondom deze outdoor banen kan een optie zijn. Samen moet er naar een oplossing gezocht worden, want dat er nog meer padelbanen bij gaan komen, is één ding wat zeker is…